7/1/12

"DUKE 2012", κάθε χρόνο και καλύτερα!

Μετά από τέσσερις γεμάτες με χάντμπολ ημέρες (συνολικά 54 αγωνιστικές ώρες με 35 ματς και 1960 γκολ!) ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου το 3ο ετήσιο διεθνές τουρνουά "Duke 2012", που φέτος ο διοργανωτής ΑΣΕ Δούκα το "άπλωσε" σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες -Παμπαίδες, Παίδες, Εφηβοι- με τη συμμετοχή 12 συλλόγων με 19 ομάδες και 300 νεαρούς αθλητές!
Η τελετή λήξης σ' ένα ασφυκτικά γεμάτο Δαϊς, πέρα από τις απονομές, τις βραβεύσεις και τις τιμητικές διακρίσεις, πλαισιώθηκε για πρώτη φορά και από τα χορευτικά προγράμματα των Αμαζόνων, των τσιρλίντερς της ακαδημίας εθνικών ομάδων, που αποθεώθηκαν προσθέτοντας ένα διαφορετικό τόνο στο όλο αγωνιστικό πρόγραμμα!
Στην κατηγορία των Παμπαίδων πρώτευσε ο Δικέφαλος Αστέρας που κατέκτησε αήττητος το τουρνουά με τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση, τον Γ.Α.Σ. Καματερού στην 3η θέση, ενώ ακολούθησαν στην τελική κατάταξη οι Πανελλήνιος, Ιωνικός Ν.Φ., Γ.Σ. Χανίων, Κορυδαλλός και ΑΣΕ Δούκα.
Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Ανδρέας Κουτσόπουλος (ΔΙΚΕΑΣ) με 62 γκολ (από τα 131 της ομάδας του!), αφήνοντας πίσω του τους Αργύρη Ταβλαρίδη (Κορυδαλλός με 43 γκολ) και Αρη Σαλαπάτα (Πανελλήνιος, 42 γκολ).
Στις σχετικές ψηφοφορίες των οκτώ προπονητών και του Π.Ο.Π, Κώστα Κότσιρα, για τις διακρίσεις του "πολυτιμότερου παίκτη" και του "καλύτερου τερματοφύλακα" είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
"Πολυτιμότερος παίκτης" με 4 ψήφους ανακηρύχθηκε ο Σαλαπάτας (Πανελλήνιος), ακολούθηκε με δύο ψήφους ο Νάσης (ΠΑΟΚ), ενώ ψηφίστηκαν και οι Κουτσόπουλος (ΔΙΚΕΑΣ), Κότσιρας (Ιωνικός), Βορίλας (Καματερό).
"Καλύτερος τερματοφύλακας" με 8 ψήφους ανακηρύχθηκε ο Ιάσωνας Κολωκοτρώνης (ΔΙΚΕΑΣ), ενώ ψηφίστηκε και ο Ταζές των Χανίων.
Τέλος, από τους Παμπαίδες προέκυψε και ο "αγαπημένος της εξέδρας" με τον Νιγηριανό Μανώλη Ελεζίουα του ΠΑΟΚ να παραλαμβάνει το σχετικό βραβείο.
Στην κατηγορία των Παίδων πρώτευσε το Rastimo από τη Σερβία που κατέκτησε αήττητο το τουρνουά, με τον Ιωνικό στη 2η θέση, την ΧΑΝΘ στην 3η θέση, ενώ ακολούθησαν στην τελική κατάταξη οι Ολυμπιακός Κερατσινίου, ΑΣΕ Δούκα, Αρης Νίκαιας, Πανελλήνιος και Χανιά.
Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Αλέξης Σαμαράς (Ολυμπιακός Κερατσινίου) με 53 γκολ (από τα 101 της ομάδας του!), αφήνοντας πίσω του τους Μανώλη Λαδάκη (Χανιά με 35 γκολ) και Νίκο Κρητικό (Πανελλήνιος, 30 γκολ).
Στις σχετικές ψηφοφορίες των οκτώ προπονητών και του ομοσπονδιακού της Εθνικής Παίδων, Παναγιώτη Ιατρούδη, για τις διακρίσεις του "πολυτιμότερου παίκτη" και του "καλύτερου τερματοφύλακα" είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
"Πολυτιμότερος παίκτης" με 2 ψήφους ανακηρύχθηκαν ο Λούκα Μαϊστόροβιτς (Rastimo) και ο Ούρος Ζιβούλοβιτς (ΑΣΕ Δούκα), που ισοψήφισαν, ενώ ψηφίστηκαν και οι Zikic (Rastimo), Μελετάκος (ΧΑΝΘ), Λαδάκης (Χανιά), Κρητικός (Ιωνικός), Κρητικός (Πανελλήνιος).
"Καλύτερος τερματοφύλακας" με 5 ψήφους ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Μπραουδάκης (ΑΣΕ Δούκα), ενώ ψηφίστηκαν και οι Durdevic (Rastimo), Τσιρώνης (ΧΑΝΘ), Σαμαράς (Χανιά), Πετρόγγονας (Πανελλήνιος).
Στην κατηγορία των Εφήβων δεν είχαμε βραβεύσεις, αφού οι αγώνες ήταν επίδειξης και σ' αυτούς το Rastimo έκανε δύο νίκες και μία ήττα, ο ΑΣΕ Δούκα μια νίκη και μία ήττα και ο Ιωνικός μία ήττα.
Εκ μέρους του ΑΣΕ Δούκα ο Κωστής Δούκας αναφέρθηκε στη σημασία των τουρνουά όπως το "Duke" για την περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια των υποδομών του χάντμπολ και στην προσύλωση του ΑΣΕ Δούκα σ' αυτή την κατεύθυνση, την μοναδική διέξοδο στην ανάπτυξη του αθλήματος.
Στην τελετή λήξης την ΟΧΕ εκπροσώπησε ο ταμίας του ΔΣ, Αντώνης Χατζηνικολάου, την Επιτροπή Ανάπτυξης ο Παναγιώτης Τσόγιας μαζί με τον προπονητή της εθνικής παίδων, Παναγιώτη Ιατρούδη και τον Π.Ο.Π. της νότιας περιφέρειας, Κώστα Κότσιρα, την ΕΣΧΑ ο πρόεδρος Θανάσης Κοντογιώργης και ο γενικός γραμματέας Νίκος Χάλαρης, τον ΣΥΠΧΕ ο πρόεδρος Γιάννης Βαρελτζής, τον σύνδεσμο κριτών ο Σίμος Παζάρογλου, τον σύνδεσμο διαιτητών ο γενικός γραμματέας Μάκης Σκλαβενίτης και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσάκωνας.
Ο ΑΣΕ Δούκα ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της διοργάνωσης (τα ξενοδοχεία Civitel, την ασφαλιστική ΟΡΙΖΩΝ, την ναυτιλιακή Status Maritime Corp., την Powerade, τον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3) και τους αρκετούς ιδιώτες υποστηριχτές που ενίσχυσαν οικονομικά με σημαντικά ποσά για την εύρυθμη λειτουργία του τουρνουά.
Ραντεβού του χρόνου, στο "Duke 2013"!

3 σχόλια:

  1. συγχαρητηρια για το υπεροχο τουρνουα που διοργανωσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟ DUKE 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή