6/12/13

Χάντμπολ Ανδρών: κλήρωση Challenge Cup - φάση των "16"


Στη Βιέννη της Αυστρίας διεξήχθη χθες (5/12) το μεσημέρι η κλήρωση του 4ου γύρου της Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης "Challenge Cup" για το Χάντμπολ Ανδρών με τον ΑΣΕΔ να έχει προκριθεί - και μάλιστα στο γκρουπ των ισχυρών - δίχως αγώνες στη φάση αυτή λόγω της θέσης του στην ειδική βαθμολογία της EHF (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ).

Για τη φάση των "16" η κληρωτίδα ανέδειξε αντίπαλο της ομάδας μας το νικητή του ζευγαριού ZTR Zaporozhye (Ουκρανία) - Olimpus-85 USEFS (Μολδαβία) με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στο Δαΐς (15 ή 16/2) και τον δεύτερο στην έδρα της αντίπαλης ομάδας (22 ή 23/2).

Οι δύο αναμετρήσεις ZTR Zaporozhye (Ουκρανία) - Olimpus-85 USEFS (Μολδαβία) από τις οποίες θα προκύψει η ομάδα που θα προκριθεί και άρα θα αντιμετωπίσει τον ΑΣΕΔ στον επόμενο γύρο, διεξάγονται στην έδρα της Ουκρανικής ομάδας (double match agreement - 14 και 15 Δεκεμβρίου) που ούτως ή άλλως είναι το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού...

Ακολουθούν οι αναμετρήσεις της φάσης των "16" έτσι όπως προέκυψαν από τη χθεσινή κλήρωση...

Aguas Santas-Milaneza (POR) vs KH BESA Famiglia (KOS) 
Nilüfer BK (TUR) vs KS Azoty-Pulawy (POL) 
HC Spartak (BUL) vs Cocks (FIN) 
HC Victory Regia Minsk (BLR) vs IK Sävehof (SWE) 
Górnik Zabrze (POL) vs HC Odorhei (ROU) 
RK Metaloplastika Sabac (SRB) vs HRK Karlovac (CRO) 
United HC Tongeren (BEL) vs SPE Strovolos (CYP) 
AC Doukas (GRE) vs winner of ZTR Zaporozhye / Olimpus-85 USEFS

ZTR Zaporozhye
Olimpus-85 USEFS
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα από την Ουκρανία ιδρύθηκε το 1966 και αποτελεί ισχυρή δύναμη στο χώρο του Ευρωπαϊκού χάντμπολ. Την τελευταία 15ετία - μεταξύ άλλων - έχει προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League (1999 και 2000), στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων (2008) και στη φάση των ομίλων του Champions League (2004, 2006, 2008, 2009). 

Παλαιότερα και συγκεκριμένα το 1983 κατέκτησε το EHF Cup, ενώ το 1985 ήταν φιναλίστ. Στις εγχώριες διοργανώσεις έχει κατακτήσει συνολικά  15 πρωταθλήματα Ουκρανίας, 2 κύπελλα Ουκρανίας και 1 πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή "περιπέτεια" του ΑΣΕΔ, ο προπονητής της ομάδας μας Γιώργος Κρανάκης δήλωσε χαρακτηριστικά στο επίσημο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας:

«Είναι μια δύσκολη κλήρωση και ένα δύσκολο ταξίδι. Θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε. Μόνο κέρδος έχουμε από αυτά τα παιχνίδια. Είναι ένα ξεχωριστό κίνητρο για τους παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου