11/12/12

Χάντμπολ Ανδρών: Πικρή ήττα 21-20 από την ΑΕΚ και αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι...

 

Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ομάδα χάντμπολ ανδρών του Συλλόγου μας που αγωνίστηκε σήμερα (10/12) στο κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα σε νοκ- αόυτ αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με αντίπαλο την ΑΕΚ. 

Δυστυχώς, η εμφάνιση αυτή δε συνδυάστηκε με νίκη -  πρόκριση, αφού η ομάδα μας ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 1 γκολ διαφορά (21-20), χάνοντας την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ακόμη ένα final four στο θεσμό του Κυπέλλου, στον οποίο μετράει ήδη 4 κατακτήσεις...

Στο σημερινό ματς, οι αθλητές του Γιώργου Κρανάκη απέδειξαν για ποιο λόγο βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν απόλυτα το παιχνίδι τους: πάθος και αγωνιστικότητα μέχρι τη λήξη, πολύ τρέξιμο, πιεστική άμυνα και γκολ στον αιφνιδιασμό...

Μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και "έτρεξαν" ένα σερί 0-4 στα πρώτα λεπτά. Η ΑΕΚ ισορρόπησε, πίεσε στη δική της άμυνα και σιγά σιγά ροκάνισε τη διαφορά (2-4 στο 10', 3-5 στο 20') για να κλείσει το ημίχρονο με τις δύο ομάδες ισόπαλες 9-9 και τις δύο άμυνες κυρίαρχες στον αγωνιστικό χώρο.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ έδειξε να "καθαρίζει" την υπόθεση πρόκριση. Με επιθετικά ξεσπάσματα των Μπακαούκα και Παπαδιονυσίου κατάφερε ένα επί  μέρους σκορ 6-2 (15-11 στο 40') παίρνοντας τα ηνία του αγώνα και καθαρό προβάδισμα. Ωστόσο ο ΑΣΕΔ είχε έτοιμη την απάντηση. Με πιεστική άμυνα στο μισό γήπεδο, εγκλόβισε τους γηπεδούχους, έκλεψε μπάλες και έτρεξε στον αιφνιδιασμό σκοράροντας σημαντικά γκολ που επανέφεραν την ισορροπία στο σκορ, λίγο πριν το τελευταίο 10λεπτο (17-17) του αγώνα.

Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική!!! Η μια ομάδα σκόραρε, η άλλη απαντούσε, η μια εκπληκτική απόκρουση διαδεχόταν την άλλη και στο τέλος ο ΑΣΕΔ (αν και είχε προηγηθεί με 16-17) έχασε την ευκαιρία να στείλει τον αγώνα στην παράταση, αφού ο Καφφάτος είδε την μπάλα να σταματάει πάνω στη γραμμή του τέρματός του - κάτω από το σώμα του... τελικό σκορ 21-20.

Πάντως, οι αθλητές της ομάδας μας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια και το χαρακτήρα που έδειξαν! Ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με τη φανέλα του ΑΣΕΔ έκανε ο Παναγιώτης Νικολαΐδης πετυχαίνοντας 8 παλικαρίσια γκολ, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Τζηράς (με 4 γκολ στον αιφνιδιασμό), Γεωργίου (3 γκολ), Τόμπρος (3 γκολ), Κοτελίδας ("ογκόλιθος" στην άμυνα) και Γεωργιάδης (με σημαντικές αποκρούσεις).

Στους αρνητικούς πρωταγωνιστές του αγώνα συγκαταλέγονται σίγουρα οι δύο διαιτητές αφού όταν χρειάστηκε σφύριξαν "έδρα" (έδωσαν με χαρακτηριστική ευκολία δύο 2λεπτες ποινές στην ομάδα μας, περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος, συνολικά 3-6), ο ηλεκτρονικός πίνακας που λόγω κάποιου προβλήματος βγήκε εκτός λειτουργίας αφήνοντας τον κόσμο χωρίς ενημέρωση για το χρόνο, αλλά και ο... Βασίλης, γνωστός οπαδός της ΑΕΚ όπου έβριζε αδιάκοπα τους λίγους φιλάθλους του Α.Σ.Ε.Δ καθ’ όλη  την διάρκεια του αγώνα, προκαλούσε με χειρονομίες χωρίς κάποιος υπεύθυνος των γηπεδούχων να μπει στον κόπο να τον μαζέψει... 

Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη επικεντρώνεται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα, εκεί που το Σάββατο 15/12 δοκιμάζεται στην έδρα της πάντα επικίνδυνης ΧΑΝΘ.  

Τα δεκάλεπτα: 2-4, 3-5, 9-9 (ημίχρ.), 15-11, 19-18, 21-20
Διαιτητές: Σκλαβενίτης - Ανταλής, Δίλεπτα: 3-6, Πέναλτι: 2/3-0/0 

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 6, Γεωργιάδης 3, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 1, Τσακνής, Συγγάρης, Οικονόμου, Αλβανός 4, Τσαούσης 2, Παπαδιονυσίου 5, Κουρέτας, Παπαδόπουλος, Κότσιρας, Χερουβείμ.  

Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ (Γιώργος Κρανάκης): Στούμπης Π., Γεωργίου 3, Τόμπρος 3, Τζηράς 4, Γκέρτσος 1, Ζαμπούνης, Νικολαϊδης 8, Αργυράκης, Γεωργιάδης, Στουμπής Δ., Ντούνης, Μισαηλίδης, Μαγκαφουράκης, Κλεώπας, Κοτελίδας 1, Ακάλεστος.  

Τα ζευγάρια των ημιτελικών (νοκ-άουτ):
ΑΕΚ - Διομήδης Άργους
ΧΑΝΘ - ΠΑΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου