24/1/14

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ο.Χ.Ε ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ



Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος απέστειλε πριν από λίγο επιστολή στα σωματεία- μέλη της, ενώ παρόμοια επιστολή απέστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό και την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα Κυριακή Γιαννακίδου με την οποία τους ενημερώνει για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα της αποχής των διαιτητών, ζητώντας τους παράλληλα την αρωγή τους για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Η επιστολή στα σωματεία αναφέρει:

"Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για την δυσάρεστη εξέλιξη που έχει προκύψει με την αποχή των διαιτητών:

Όπως γνωρίζετε η ΟΧΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των Συνδέσμων Διαιτητών την Δευτέρα 20/1 προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. Στην συνάντηση, η ΟΧΕ αφού άκουσε τα αίτημα των διαιτητών και αφού παρουσίασε αναλυτικά την δύσκολη οικονομική κατάσταση και τις ελάχιστες δυνατότητες που υπάρχουν, προχώρησε σε μια πρόταση που κυρίως αφορούσε την άμεση καταβολή ενός ποσού 45.000€ . Οι διαιτητές απάντησαν αρνητικά την Τετάρτη 22/1 και η ΟΧΕ απέστελλε χθες Πέμπτη 23/1, νέα πρόταση η οποία και εξαντλεί πλέον όλα τα τρέχοντα περιθώρια των οικονομικών δυνατοτήτων της.

Η πρόταση αυτή περιείχε τα παρακάτω σημεία:

«Η ΟΧΕ δύναται να καταβάλει στους λογαριασμούς των διαιτητών το ποσό των 50.000€ έναντι των υπαρχουσών οφειλών.
Οι μετακινήσεις διαιτητών στα Εθνικά Πρωταθλήματα θα προκαταβάλλονται μέχρι τέλος Μαρτίου. Οι προκαταβολές των μετακινήσεων θα συνεχίσουν και μέχρι τέλος της περιόδου υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η προβλεπόμενη ροή χρημάτων από την ΓΓΑ. Η ΚΕΔΧ από την πλευρά της θα μεριμνήσει ώστε ο αριθμός των μετακινήσεων να σχεδόν μηδενικός και να μην λαμβάνεται υπόψη στους ορισμούς η εντοπιότητα.
Να συσταθεί άμεσα επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των διαιτητών και εκπροσώπους της ΟΧΕ για τον εξορθολογισμό του υπάρχοντος πινάκα μετακινήσεων στελεχών.
Για αποστάσεις άνω των 100χλμ και εφόσον υπάρχει αντίστοιχος σταθμός που μπορεί να εξυπηρετήσει, οι διαιτητές θα μπορούν να κάνουν χρήση των ΙΧ του χορηγού AVIS.
Η ΟΧΕ στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα εισηγηθεί την πληρωμή των αμοιβών των ηλικιακών αγώνων από τα σωματεία με ποσό 12€.
Σε ότι αφορά διαφορές που αφορούν τα οφειλόμενα ποσά, η ΟΧΕ θα εξετάσει όλες τις υποθέσεις και σας διαβεβαιώνουμε ότι αν κάποια ποσά δεν έχουν καταχωρηθεί για οποιαδήποτε αιτία θα υπάρξει η απαραίτητη διόρθωση.»

Οι απαντήσεις που έλαβε από τους Συνδέσμους ήταν θετικές σε όλα τα σημεία αλλά αρνητικές σε ότι αφορά το ποσό που θα τους καταβληθεί αφού ζητούν άμεση καταβολή από 100.000€ έως 120.000€. Μετά από αυτό η ΟΧΕ ήταν υποχρεωμένη να αναβάλλει όλους τους αγώνες του Σαββατοκύριακου αφού τα ανωτέρω ποσά είναι αδύνατον να καταβληθούν την παρούσα χρονική στιγμή.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε ότι οι επιχορηγήσεις της ΟΧΕ από την ΓΓΑ βαίνουν μειούμενες κάθε έτος εδώ και 3 χρόνια. Για το 2013 η ΟΧΕ έλαβε τακτική επιχορήγηση 900 χιλιάδων ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 1/3 της επιχορήγησης του έτους 2010. Με το ανωτέρω ποσό η ΟΧΕ έπρεπε να τακτοποιήσει τις πάγιες ανελαστικές δαπάνες της, να οργανώσει τις δραστηριότητες των Εθνικών Ομάδων, να προβεί σε αναπτυξιακές δράσεις και να διοργανώσει Εθνικά Πρωταθλήματα. Αντιλαμβάνεστε πόσο δυσχερές είναι το ανωτέρω έργο με τα συγκεκριμένα ποσά. Επίσης μπορείτε να σκεφτείτε πόσο δυσχερέστερο θα γίνει εάν τελικά ισχύσουν όσα αναφέρθηκαν στην πρόσφατη συγκέντρωση της ΕΟΕ με τις ομοσπονδίες από τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος έκανε λόγο για περαιτέρω μείωση το 2014 της τάξεως του 50% (δηλαδή 450.000 ευρώ για την ΟΧΕ).
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, το ποσό των 50.000 ευρώ που η ΟΧΕ πρότεινε ως έναντι στους διαιτητές δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% περίπου των οφειλών ενώ με τα υπόλοιπα σημεία της πρότασης διασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η μη περαιτέρω επιβάρυνση τους μέχρι το τέλος της περιόδου.

Επειδή η συνεχιζόμενη αποχή πλήττει τα σωματεία, τους αθλητές αλλά και το σύνολο του αθλήματος, παρακαλούμε θερμά όπως εντός του Σαββατοκύριακου μας καταθέσετε την άποψη σας για τους περαιτέρω χειρισμούς και ενέργειες που εκτιμάτε ότι πρέπει να γίνουν. Όπως αντιλαμβάνεστε από τα ανωτέρω, η Διοίκηση έχει εξαντλήσει όλα τα οικονομικά περιθώρια αλλά και την επίδειξη της καλής της θέλησης.
Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε ότι προχωρούν οι τυπικές διαδικασίες εκταμίευσης των επιχορηγήσεων σωματείων που έχουν δοθεί από την ΓΓΑ και σύμφωνα με εκτιμήσεις τα χρήματα θα έχουν κατατεθεί στον λογαριασμό της ΟΧΕ τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, οπότε και διατεθούν άμεσα στα σωματεία σύμφωνα με τον πίνακα που έχει καταρτιστεί από την ΓΓΑ.
Κλείνοντας, θεωρούμε ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή που βιώνει το άθλημα είναι απαραίτητη η συμπόρευση όλων των μελών της οικογένειας του αθλήματος. Είμαστε στην διάθεση σας ανά πάσα στιγμή και ευελπιστούμε ότι και με την δική σας συμβολή θα μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου