29/11/13

Χάντμπολ Ανδρών: ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ: 20 - 23


Την 6η σερί του νίκη στην Α1 Ανδρών σημείωσε ο Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ που νίκησε στο Λουτράκι τον Ποσειδώνα με 23-20. Σε ένα ματς πολύ σκληρό με 15 δίλεπτες αποβολές, η ομάδα μας εμφανίστηκε πιο έτοιμη και συγκεντρωμένη και πήρε ένα πολύ σημαντικό δίποντο. Αυτή η νίκη τη βάζει στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στα πλέι- οφ και βγάζει από αυτήν για πρώτη φορά φέτος τον Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και κατάφεραν από την αρχή να επιβάλλουν το ρυθμό τους, να πιέσουν στην άμυνα και με έναν εξαιρετικό Γιώργο Γεωργιάδη κάτω από τα δοκάρια να κερδίσουν κατοχές μπάλας και να τρέξουν στον αιφνιδιασμό...

Μουντζουρίδης (8 γκολ), Τζηράς (8 γκολ) και Ζαμπούνης (4 γκολ) βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα και βοήθησαν τα μέγιστα στη δημιουργία μιας σημαντικής διαφοράς στο σκορ που έφτασε ακόμη και τα 7 γκολ (4-11 στο 20')...

Είναι αλήθεια, ότι τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα μας "έβγαλε μάτια" αγγίζοντας το τέλειο παιχνίδι, βρίσκοντας σχεδόν τις ιδανικές λύσεις σε άμυνα και επίθεση...

Ωστόσο, 10 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν αρχικά σε 5-11 στο 25' και στη συνέχεια σε 8-11 (ημίχρονο) υποχρεώνοντας τον ΑΣΕΔ να μείνει χωρίς σκορ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα (20' - 30')...

Με το δεδομένο ότι ο Τόμπρος δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού (αν και συμμετείχε στην αποστολή) αλλά και τον τραυματισμό του Σαμαρά (υπέστη διάσειση σε σύγκρουση με αντίπαλο) στα μέσα του ημιχρόνου που τον ανάγκασε να διακομιστεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις (του τοποθετήθηκε ειδικό κολάρο), όλοι περίμεναν τον ΑΣΕΔ να ξεμείνει από δυνάμεις και...παίκτες κατά τη διάρκεια της επανάληψης...


Και ακριβώς τότε, ήρθε να "μιλήσει" η φανέλα, η καρδιά και το "μέταλλο" της ομάδας...

Οι αθλητές του Γιώργου Κρανάκη άντεξαν στην πίεση, ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις δυσκολίες του παιχνιδιού και αγωνίστηκαν μέχρι τέλους με πίστη και ψυχραιμία για μια μεγάλη νίκη που άξιζαν... Κατάφεραν να συντηρούν το προβάδισμά τους στο σκορ παρά τις αντιξοότητες του παιχνιδιού (10-15 στο 40', 15-18 στο 50', 18-21 στο 55') και στο τέλος να πανηγυρίσουν μια παλικαρίσια νίκη με σκορ 20-23.

Σε αυτό συνέβαλλε η εκπληκτική άμυνα των "μπλε" όπου είδαν νεαρούς παίκτες όπως ο Τζανιδάκης και ο Αραπακόπουλος να μάχονται συγκινητικά σε κάθε τους ενέργεια, ενώ οι Τζηράς και Ζαμπούνης "χτυπούσαν" με φαρμακερές αντεπιθέσεις αναστέλλοντας επ' αόριστον την ολική ανατροπή.

Αν μάλιστα ήταν πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στις επιθετικές τους επιλογές αποφεύγοντας αβίαστα λάθη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 λεπτών του αγώνα, θα είχαν σίγουρα "καθαρίσει" νωρίτερα και με μεγαλύτερο σκορ τη νίκη...

Πάντως, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και το προπονητικό team της ομάδας που απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι οι μάχες κρίνονται μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου και όχι στις δηλώσεις ή τις μεταγραφές του καλοκαιριού.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές μας θέλησαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον φυσικοθεραπευτή του τμήματος, Γιάννη Μπερσίμη, ο οποίος κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας δούλεψε κάθε μέρα - μέχρι αργά το βράδυ - για τη βελτίωση της κατάστασης των τραυματισμών τους (σοβαρών και λιγότερο σοβαρών) ώστε  να είναι όλοι τους "ετοιμοπόλεμοι" στο σημερινό ντέρμπυ.

Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν χαρακτηριστικά: "Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Οι περισσότεροι παίζουμε χρόνια μαζί και έχουμε φοβερή χημεία. Όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν για την ομάδα χωρίς να φαίνονται. Ένας από αυτούς είναι ο φυσικοθεραπευτής Γιάννης Μπερσίμης, ο οποίος όλη την εβδομάδα επί ώρες ήταν από πάνω μας και το "ευχαριστώ" είναι λίγο".

Άλλωστε, ο ΑΣΕΔ δεν έχει την πολυτέλεια ενός μεγάλου ρόστερ και επομένως κάθε απουσία δυσχεραίνει πολλαπλασιαστικά το έργο της ομάδας.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (7-8/12), οι "μπλε" ταξιδεύουν στα Χανιά για τον αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΓΣ Χανίων. 

Πεντάλεπτα: 1-2, 3-5, 4-7, 4-11, 5-11, 8-11 (ημ) 10-13, 10-15, 12-16, 15-18, 18-21, 20-23

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (Νίκος Γραμματικός): Βλαχογεώργος, Σκρόμπιτς 1, Τσικογιαννόπουλος 2, Βαμβακάς 3, Πέρρος 7, Δημητρόπουλος, Παλαιολόγος, Άντρεγιτς, Μανιουδάκης, Κολιούλης, Μπάρμπας, Μελετάκος 4, Βασιλειάδης 1, Παπαδόπουλος, Ρουμελιώτης 2.

Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης, Ακάλεστος, Μουντζουρίδης 8, Τζανιδάκης 1, Τόμπρος, Τζηράς 8, Γκέρτσος, Ζαμπούνης 4, Μανουσέλης, Σαμαράς, Αιβαλιώτης, Γιαννάδης, Χρηματόπουλος, Μπάγιος, Γεωργιάδης, Αραπακόπουλος 2.

Διαιτητές: Ανταλής- Τσάμος
Κόκκινη: 55:56 Αραπακόπουλος (τρία δίλεπτα)
Δίλεπτα: 7-8
Πέναλτι: 2/2-4/6


Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε οι δύο προπονητές συμφώνησαν ότι ο Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ πήρε δίκαια την νίκη.

Ο τεχνικός του Ποσειδώνα Νίκος Γραμματικός δήλωσε: «Αποδειχθήκαμε κατώτεροι του αναμενομένου. Κάναμε πολλά λάθη και όταν παίζεις με τέτοιες ιστορικές ομάδες θα πρέπει σε όλο το ματς να έχεις συγκέντρωση. Για δεύτερη αγωνιστική με την απόδοση μας καταφέραμε και βγάλαμε MVP τον αντίπαλο τερματοφύλακα!».

Ο  προπονητής μας Γιώργος Κρανάκης σχολίασε: «Ήταν ένα παιχνίδι με ένταση μέχρι το τέλος. Ήμασταν μπροστά από την αρχή. Είχαμε ελλείψεις που δεν φάνηκαν γιατί οι παίκτες που αγωνίστηκαν τα κάλυψαν. Τα περισσότερα λάθη, σχεδόν το 50% τα έκανε ο Μουντζουρίδης για αυτό και τον φέραμε στην συνέντευξη Τύπου ,είναι όμως ο αρχηγός μας, αυτός που ενώνει αυτή την ομάδα».

Νίκος Μουντζουρίδης: «Συγχαρητήρια στον Ποσειδώνα για την πορεία του. Είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Το πρωτάθλημα χρειάζεται τέτοιες ομάδες από την περιφέρεια. Ξέραμε ότι θα ήταν ντέρμπι, αλλά δείξαμε χαρακτήρα»

Πέτρος Παπαδόπουλος (παίκτης Ποσειδώνα): «Δεν είχαμε την εικόνα που θα θέλαμε. Δεν μας πήγε το παιχνίδι. Πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια και να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου