10/2/13

ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ



Με αντίπαλο το Μαυροβούνιο στις 5.15 μ.μ. (Δευτέρα 11/2) ξεκινάει η Εθνική Παίδων τους αγώνες της στη Μεσογειάδα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το προσεχές Σάββατο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε χωρίς προβλήματα στην –ταραγμένη πολιτικά και κοινωνικά- Τυνησία την Κυριακή το απόγευμα μέσω Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα (παραδόξως και ίσως σημαδιακά) το αεροπλάνο των τουρκικών αερογραμμών, με το οποίο ταξίδεψε η ομάδα μας για την Τύνιδα, είχε την ονομασία «Μουδανιά»!
Οι Μεσογειακοί Αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο πόλεις, στη Ναμπίλ και στη Χαμαμέτ και κάθε ομάδα από τις επτά συμμετάσχουσες θα δώσει συνολικά οκτώ αγώνες σε μόλις έξι ημέρες για να προκύψει η τελική κατάταξη. Κάθε αγώνας θα έχει διάρκεια τριών 15λέπτων με βαθμολογία τόσο για κάθε περίοδο ξεχωριστά, όσο και για τον τελικό νικητή (μάξιμουμ βαθμών ανά αγώνα, πέντε).
Οι Παίδες του Παναγιώτη Ιατρούδη ξεμούδιασαν το βράδυ με ωριαία προπόνηση στο κλειστό της Ναμπίλ, όπου θα διεξαχθεί και η πρώτη ημέρα του τουρνουά και ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε για τη συμμετοχή της Εθνικής στους Μεσογειακούς:
«Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, σημαντικό είναι στην πρώτη έξοδο από τη χώρα της γενιάς 96-97 και στις αναμετρήσεις με συνομήλικούς τους, να επεξεργαστούμε τα ατομικά και ομαδικά χαρακτηριστικά τους. Να δημιουργήσουμε τη νοοτροπία νικητή και να διαπιστώσουμε τις ελλείψεις και τα μειονεκτήματά μας, ώστε δουλεύοντας να φτάσουμε στο στόχο που είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων, στα προκριματικά του οποίου θα παίξουμε το Γενάρη του 2014»
Το πλήρες πρόγραμμα της πρεμιέρας των Μεσογειακών Αγώνων έχει ως εξής:

16.00 Ιταλία – Λιβύη
17.15 Μαυροβούνιο – Ελλάδα
19.00 Τελετή έναρξης
20.00 Τυνησία – Κατάρ
*Ρεπό έχει το Κόσσοβο 

1 σχόλιο: